PROSJEKTER

Prosjekter


Ny hest på Hjørgunn!


I går var Willy og Helge i Heggedal og hentet en ny terapiridehest til Hjørgunn takket være en gave på 35 000 kroner fra Hjørdis og Gunnar Nilsen-stiftelsen. Hesten heter Fanteprinsen og er en 11 år gammel vallak av blandingsrasen tinker-kaldblods. Stalljentene på Hjørgunn har allerede bestemt at den heretter skal hete Fanten.
Tekst og foto: Helge

Glede over spesialsaler på Hjørgunn!


- Med disse salene kan flere av de funksjonshemmede for første gang klare å sitte alene på hesteryggen under terapiridningen. En herlig opplevelse for både alle, sier Kathrine Brusdal, fysioterapeut på Hjørgunn. Hun mottok spesialridesaler og annet støtteutstyr verdt 40 000 kroner fra Rolvsøy Rotaryklubb.

Hjørgunn gård og behandlingssenter har vært Rolvsøy Rotaryklubbs hjertebarn i snart 20 år.

Nå ønsket Hjørgunn ridesaler som lettere kan tilpasses den enkelte funksjonshemmede rytter.

 

- Tenk hvilken herlig opplevelse det må være for rytteren, og ikke minst for oss som får oppleve gleden, sier Helge André Solheim i Rolvsøy Rotary. I tillegg til de tre salene har klubben også kjøpt flere gjorder (remmer og håndtak til å holde seg i). Pengene er skaffet gjennom dugnadsarbeid. Rotarys tiltaksfond, KLP Dugnadsfondet, Østfold Energi og Lions har også bidratt.

 

- Vi måtte bare prøve, sa Liv Karin Nielsen ”rideleder” denne dagen og heiste funksjonshemmede Konrad Galan fra Sarpsborg ned i den nye salen. Og gledeshylet hans varmet oss alle da han for første gang klarte å sitte alene på hesteryggen. Nå blir det enda triveligere for de 200 som hver uke får tereapiridning…


Tuneskipet og funnstedet ved Haugen gård på Rolvsøy.

Vi holder til i et område med mange forhistoriske minner, med bl.a. funn av vikingskip.Det som ligger nærmest er "Tuneskipet". Rolvsøy Rotaryklubb har i gjennom flere år vært delaktig av vedlikehold på funnstedet.

Les om "Vikingskipene" her.


Hjørgunn gård!

Rolvsøy Rotaryklubb har gjennom flere år hatt HJØRGUNN GÅRD som hovedprosjekt rettet mot lokalsamfunnet.

Hjørgunn Gård og Behandlingssenter ble gitt i gave til Norske Kvinners Santitetsforening avd Østfold i 1981 fra Hjørdis og Gunnar (´Stabbur´-)Nilsen. Hjørgunn eies fortsatt av NKS Østfold, og eksisterer med et grunnleggende formål om å hjelpe funksjonshemmede og svakerestilte grupper.

Bildet  er fra 12.mai 2014  og viser  markeringen av at den nye Grillhytta på Hjørgunn var klar til bruk. Rolvsøy Rotary var svært delaktig i dette prosjektet!

Les mer om Hjørgunn gård på http://www.hjorgunn.no/

Sosiale medier

Meeting info

Venue: Lionshuset
Address: Hasselveien 2
Postal Code: 1662
City: Rolvsøy
Country: NO
Day: Mandag
Time: 19:30:00
Language: no

Read morerotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...